Ugrás a fő tartalomra
Kaposvári Nagypiac - 7400 Kaposvár, Baross G. u. 5-13.

Kocsonyavásár január 27-én!

2018-01-20

Kocsonyavásár a Nagypiacon!

A legfinomabb téli hungarikum a kocsonya. Minden családban van személy, aki nagyon szereti. Házilag elkészíteni nem nagy ördöngösség, de ha valaki a híres Dobos C. József szakácskönyvet (1881) veszi a kezébe ugyancsak elcsodálkozik. Szerinte kell bele nyúlhús, tyúk, borjúláb, sonka, ökörhús. Mátyás király asztalán már ott volt, a költő és hadvezér Zrínyi szakácsa kihűlt levesként emlegette. Aztán a leghíresebb történet: Potyka Kata miskolci vendéglős olyan kocsonyát adott egy tót kereskedő elé, amelyben pislogott egy béka.
Most a kaposvári nagypiacra is „megérkezett” – január 27-én, szombaton egész délelőtt finom kocsonyákat lehet vásárolni és a hozzá való kocsonyahús is akciósan kerülhet a szatyrokba.
Ne hagyja ki a vidám programot, ahol megtudhatja, hogy főzzük, milyen a jó kocsonya? Tükrös legyen és ízes, füstös húsos vagy tojásos, szalvétával szedjük a zsírt a léről vagy babapelenkán szűrjük át - kinek-kinek mi főzési titka? Emellett más finom falatokkal, pálinkakóstolóval, forralt borral várjuk Önt.
Nem érdemes otthon reggelizni vagy ebédelni! Irány január utolsó szombatján a kaposi Nagypiac! Kocsonyára fel!

kocsonyavasar

Kocsonyavásár január 27-én!