Ugrás a fő tartalomra
Kaposvári Nagypiac - 7400 Kaposvár, Baross G. u. 5-13.

Húsvéti Fesztivál március 24-én!

2018-03-13

Valódi füstölt-pácolt sonkák, csülkök és tarják házi tojással, kézzel készített hímes tojások, népművészek kézműves termékei, a patcai Katica tanya népi gyermekjátékai és kisállat-simogatója – ezek várják a családokat a Kaposvári Nagypiac Húsvéti fesztiválján március 24-én.

 

Hogy miben más a hagyományos páclevével és füstöléssel készült sonka? Rögtön kiderül, ha megkóstolja a fesztiválon. Ízlelni lehet a különbséget, hát még akkor, ha igazi ínyencek módjára kapirgálós, aranysárga tojást és házi tormát fogyasztunk hozzá! A piac őstermelői és kereskedői állítják: egy évben egyszer eszünk húsvéti sonkát, akkor már érdemes a minőséget választani, még akkor is, ha abból kevesebbre telik. Kérdésünkre, hogy mit tartanak a tömegtermékként kapható injekciózott, úgynevezett gyorspácolt termékekről, csak annyit mondtak: kóstolják meg mindkettőt, s az ízfokozók és egyéb mesterséges anyagok dacára is kiderül majd a különbség! Merthogy a jó sonkához idő kell, meg, persze, jó hús, fűszerek és hozzáértés.

A Húsvéti Fesztivál az ünnep előtti hétvége szombatján, azaz március 24-én reggel 8.00 órakor kezdődik a Kaposvári Nagypiacon, s délig tart majd.

 

husvet_2018_plakát-1

Húsvéti Fesztivál március 24-én!